La fira de les vanitats


No, no es tracta d’una nova secció sobre literatura tot i que, com se sol dir, la realitat supera la ficció. La novel·la que l’escriptor Thackeray va escriure a principis del segle XIX denuncia l’atracció del personatge principal per les coses mundanes.  I d’això va aquest article.

Una fira es pot organitzar de diverses maneres i a Artà n’hem vistes dues de molt diferents en dos caps de setmana seguits amb resultats radicalment oposats.

La II Fira Artalaiòtica, celebrada el 20 i 21 d’abril, es fa a cop de talonari, permeteu-nos que ho diguem, totes i cadascuna de les activitats, es fan contractant persones, entitats, …. No tenim res a dir, però és el reflex de quina és l’actitud de la regidora que demana implicació als demés i la seva es redueix a pagar factures i favors electorals a persones que anaven en la seva llista. A més a més, enguany l’organització de la Fira ha posat en evidència la manca de comunicació entre els membres de l’equip de govern en celebrar-se el mateix dia que estava prevista una Jornada de Famílies en Xarxa que es venia preparant des de l’octubre i que aglutinava TOTES les AMIPES de TOTS els centres del municipi. Però, per un motiu que desconeixem, que podem intuir malpensant políticament, però en desconeixem la versió oficial, es va prioritzar la Fira. Per cert, la data de la Fira no es va saber fins 15 dies abans quan la de la Jornada es sabia des del mes d’octubre.

En canvi, la I Fira des Peix a la Colònia, neix de l’interès i la implicació, de la feina dels veïns i veïnes que per citar només un exemple es presentaren voluntaris per fer el peix net per a la fideuà que es va cuinar el dissabte 28. Això sí, ens cal fer referència a la manca de coordinació una vegada més; els cartells anunciaven la Fira el diumenge 29, però el programa, que es va repartir uns dies abans, incloïa activitats el dissabte 28, coincident amb la 312 amb el trasbals que significa per la mobilitat. Per què? Com hem dit abans nosaltres només podem intuir, malpensar, preguntar, … la resposta no la tenim.

Una darrera observació que explica el perquè del títol. Si observeu l’apartat de NOTÍCIES de l’Ajuntament d’Artà. El 22 d’abril (un dia després de la II Fira Artalaiòtica) podreu llegir un article, poc convincent que du per títol: Artalaiòtica s’assenta com a referència divulgativa de l’antiguitat i la prehistòria a Mallorca. Un títol un poc exagerat, sobre tot, i la ciutadania ho pot corroborar, pel dubtós èxit que l’article qualifica de “notable”.  En canvi, per què no hi ha publicada cap referència a la I Fira des Peix posterior a la seva celebració? Més quan la població sí pogué corroborar l’èxit que, en aquest cas, podem qualificar d’excel·lent.

En definitiva, una Fira de les Vanitats i una de la Humilitat. Quina és quina?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s