Instruccions per exercir el vot telemàtic a les Primàries UIA


L’article 35 del Reglament General de Primàries diu: “La votació serà presencial i, si es pot habilitar un mecanisme amb garanties i confidencialitat del vot, la votació serà electrònica. El vot no es pot delegar.”

Per tal que les persones que consten al Cens Electoral per a les eleccions primàries que no puguin assistir a la mesa corresponent en el dia i hores en què estarà oberta, s’ha establert un sistema de vot electrònic en les condicions que fixa l’article 35 abans exposat. Funcionarà de la següent manera:

  1. La votació presencial es farà a dues meses electorals. A Artà (al Teatre Municipal) i a la Colònia de Sant Pere (a l’Edifici Municipal), el dia 26 de maig entre les 16:00 i les 20:00 hores.
  2. Qui no pugui exercir presencialment el vot, i en el moment en que es va enregistrar al cens electoral encara no existia l’opció d’optar per aquesta modalitat de vot, ho ha de sol·licitar a la Comissió de Primàries mitjançant un formulari que rebrà per correu electrònic  des de l’adreça primariesuia@gmail.com, tot indicant nom i llinatges i DNI.
  3. Un dels tres membres de la Comissió de Primàries adjudicarà al llistat de tots els electors –com el que estarà a disposició de les meses– un codi aleatori de cinc xifres i el custodiarà en secret. Retornarà al sol·licitant el codi que li correspongui amb un enllaç a un document electrònic que contendrà el formulari de votació. L’elector haurà d’introduir el codi rebut quan complimenti el seu vot. Rebrà igualment un document en què s’explicarà com s’ha de votar d’acord amb el que determina l’article 41 del Reglament General.
  4. El document electrònic complimentat –el vot de qui l’havia sol·licitat– serà custodiat i gestionat, també en secret, pel segon dels tres membres de la Comissió de Primàries. Passarà l’elecció electrònica rebuda a una papereta de votació ordinària i la tancarà en un sobre també de votació. Aquest sobre s’introduirà en un altre en el dors del qual només hi constarà el codi que haurà anotat l’elector en el document electrònic. Aquest segon membre custodiarà el conjunt de sobres fins al moment de tancar les meses per iniciar l’escrutini.
  5. El tercer dels tres membres de la Comissió de Primàries facilitarà a la mesa el llistat d’electors amb els codis –que haurà custodiat el descrit en el punt 3– per tal de poder comprovar que el codi del sobre pertany a un elector que no ha votat presencialment. Si és així lliurarà el sobre al president de la mesa perquè l’obri , anoti que l’elector ara identificat vota i introduirà a l’urna el sobre amb la papereta per tal que es pugui iniciar l’escrutini.
  6. El procediment explicitat en el número 4 farà que el membre de la Comissió de Primàries que traspassi el vot electrònic a papereta regular de votació desconegui a qui identifica el codi. És la manera de garantir la confidencialitat del vot.
  7. Hi ha el compromís dels tres membres de la Comissió de Primàries de mantenir estrictament el secret que requereix la seva actuació en aquest procediment. Qui consideri que no és una garantia suficient d’imparcialitat i confidencialitat té l’opció d’exercir el vot presencialment.

La comissió de Primàries

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s