ELS INDEPENDENTS CELEBRARAN UNES ELECCIONS PRIMÀRIES PER CONFECCIONAR LA CANDIDATURA A LES ELECCIONS DE 2019


El mes de novembre passat l’Assemblea d’UIA va aprovar el reglament de Primàries, que serà el que regirà tot el procés que ens conduirà a la confecció de les llistes electorals de cara a les eleccions de maig de 2019.

En aquest sentit UIA té previst la convocatòria d’unes eleccions primàries dins aquest primer semestre de 2018 per, una vegada tenir confeccionada la candidatura, iniciar el procés per debatre amb la ciutadania el programa electoral amb el què es presentaran a les eleccions de maig de 2019.

Les eleccions primàries no són una invenció que ara plantegen els Independents. Són un procés que les democràcies ben consolidades utilitzen per confeccionar les candidatures electorals. A Mallorca, Més per Mallorca, ja ho va fer per construir les candidatures electorals al Consell de Mallorca i al Parlament de les Balears. Per tant, es tracta d’ampliar la base democràtica d’un procés electoral que comença amb l’elecció, primer, d’aquelles persones que conformaran la candidatura electoral d’UIA.

El principal objectiu d’aquest procés és apostar per la radicalitat democràtica, facilitant la participació ciutadana en la decisió dels candidats que després concorreran a les eleccions. Que els candidats siguin escollits directament per la ciutadania i no pel partit amplia la implicació democràtica dels votants. També es pretén promoure que la ciutadania es pugui presentar lliurement a la candidatura municipal que es presentarà a les eleccions, ampliant molt més les possibilitats que la llista electoral sigui rica i diversa, sempre dins l’ideari polític d’UIA. Permetrà que la ciutadania es pugui implicar en els afers municipals i que el compromís amb el municipi pugui ser exercit treballant des de la màxima institució, que és l’ajuntament. Les primàries també tenen l’objectiu de cohesionar democràticament el municipi i que els seus habitants progressistes puguin presentar-se lliurement i voluntàriament a una llista electoral, sense haver d’estar identificats prèviament a un partit polític.

Durant aquestes setmanes anirem explicant com serà el procés i de quina manera la ciutadania podrà participar-hi: presentant-se al procés per poder formar part de la llista electoral d’UIA de maig de 2018, o bé com poder votar els candidats que s’hauran presentat i que finalment conformaran la candidatura final que accedirà a les eleccions municipals. En tot cas, animam a participar-hi, activament, per fer d’Artà un poble més democràtic, implicat i participatiu.

#FesSentirLaTevaVeu #PrimàriesUIA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s