Comunicat UIA 15 de juny


Arran de la notícia apareguda, ahir, a dos diaris de tirada autonòmica (Diario de Mallorca i Última Hora) sobre l’asfalt de carrers i la disciplina urbanística, us volem informar que:

1. L’error de la notícia, i corregida immediatament un cop la secretària ho comunica al batle, és que s’interpreta malament el decret de generació de crèdit -de la partida 87011, aplicació finançament incorporació de crèdit- i s’explica que és per la venda de propietats i no per l’ingrés d’una sanció econòmica d’un expedient de disciplina urbanística. Val a dir que tant la venda de propietats com l’ingrés d’una sanció de disciplina urbanística (la de Boris Becker) conformen el crèdit afectat que només es pot gastar en inversions patrimonials. No s’entén de cap de les maneres que per una equivocació, no intencionada, s’hagi intentat manipular l’ opinió pública en el sentit que sembli que s’hagi comés alguna irregularitat en el procés comptable de la generació de crèdit.

2. Des l’inici de legislatura, un dels objectius fonamentals de l’actual equip de govern ha estat el d’aconseguir sanejar els comptes de l’ajuntament. I s’ha aconseguit, fins al punt de tenir doblers per poder invertir en l’asfalt dels carrers sense haver d’incrementar ni un cèntim el deute municipal, o perquè els proveïdors cobrin a trenta dies les seves feines. El dia 10 de juny es disposava de 2.151.570,79 euros disponibles en els comptes dels bancs, i sense tenir deutes més que les factures pendents que puguin haver entrat des del darrer pagament. A més, s’ha reduït l’import del deute des de 2011 dels 8.734.098,29 als 7.148.253,94 al 31 de març de 2013.

3. Pel que fa el tema de la disciplina urbanística, tal i com es va acordar a la darrera assemblea, la postura del partit -compartida amb la resta de formacions que tenen representació a l’ajuntament exceptuant Iniciativa-Verds-, pel fet de no disposar dels recursos econòmics suficients per garantir el compliment de la llei per a tothom -quan es fa l’ordre de demolició, si l’infractor no l’executa, ho ha de fer l’òrgan que ha dictat la demolició, de manera que l’ajuntament hauria de destinar recursos humans i econòmics per fer els projectes d’obra i per executar-los-, és la de delegar a l’Agència de Disciplina Urbanística la gestió de la disciplina al municipi. El proper dimecres està convocada, a les 11 del matí, una reunió amb el conseller de Territori del Consell, Mauricio Rovira, per negociar les condicions d’una possible cessió. Segons IV això és renunciar als ingressos que suposen les sancions, però també s’ha de tenir present la despesa que genera executar per part de l’ajuntament l’ordre de demolició.

Des de els Independents fer política, és aconseguir el màxim benestar pels ciutadans i la constant millora dels serveis municipals; d’altres, però, fer política és aconseguir titulars de premsa.

L’equip de regidors i regidores.
Artà, 15 de juny 2013

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s