El batle d’Artà ha destituït el regidor d’IV i s’ha trencat el pacte de govern municipal


La deslleialtat que va mostrar aquest passat dimarts el regidor d’IV, Guillem Caldentey, durant la celebració del plenari ordinari ha estat el motiu de la decisió. Ja no és la primera vegada que es fa un atac personal contra la persona del batle, per desavinences en les formes de gestionar l’ajuntament. És per això que des d’UIA, amb consens amb Convergència per les Illes, l’altre soci de l’equip de govern, s’ha decidit trencar amb el pacte de govern que es va signar el juny de 2011 amb el partit d’IV. UIA considera que el pacte estableix els mecanismes oportuns per gestionar les diferències polítiques, el que no ha estat capaç de complir Guillem Caldentey. Aquests motius ja varen ser esgrimits en l’anterior legislatura en els pactes que aquest partit tenia als pobles veïns de Capdepera i Son Servera, d’on també foren expulsats dels equips de govern.

 A més, la crítica al batle es fa per motius que no s’ajusten a la realitat i, concretament, a l’àrea d’urbanisme. Des de l’entrada del nou equip de govern, la disciplina urbanística ha avançat molt i s’ha millorat de forma important. Això queda palès perquè els ingressos de 2012, que només s’han tramitat el segon semestre a causa del problema que es va detectar al departament i que és a fiscalia, són més grans que els de 2011. També es visualitza en la reestructuració i l’impuls a l’àrea a través d’una major prevenció, inspecció i seguiment de les infraccions urbanístiques. La finalització dels expedients de retorn a la legalitat urbanística, però, com que és una qüestió de cabdal importància consideram que s’ha de tramitar amb el màxim consens de totes les forces polítiques i quan l’ajuntament disposi dels mitjans tècnics i humans per poder garantir el compliment de la llei per tothom.

 Per acabar, des d’UIA també es considera que Guillem Caldentey no ha gestionat les seves àrees amb responsabilitat, ja que la població segueix descontenta amb l’àrea de medi ambient, especialment en el tema de la neteja i la recollida de fems, del qual hi ha moltes queixes per part dels veïns. Inclús UIA li va demanar assumir aquesta àrea per poder-ne fer una gestió més directa i s’hi va negar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s